آشنایی با روانشناسان
اسفند ۲۶, ۱۳۹۶
سبک های دلبستگی و روابط عاشقانه
فروردین ۹, ۱۳۹۷

دلبستگی (attachment)

✳️دلبستگی (attachment)، به فضای هیجانی حاکم بر رابطه ی #کودک و مراقبش اطلاق میشود؛
اینکه کودک مراقب خود را -که معمولا مادر اوست- می جوید و به او می چسبد، مؤید وجود دلبستگی میان آنهاست.

✳️نوزادان معمولا تا پایان ماه اول زندگی شروع به نشان دادن چنین رفتارهایی می کنند و این رفتارها نزدیکی عاطفی به مراقب را تسهیل می کنند.

✳️توانایی مادر برای رفع #اضطراب یا ترس کودک، ضرورتی بنیادین برای رشد #دلبستگی در نوزاد است؛ هنگامی که مادر نزدیک کودک است و کودک هیچ #ترسی احساس نمی کند، از احساس امنیت برخوردار است؛ و در مقابل، هنگامی که مادر پاسخی به پیام های ارسال شده از سوی کودک نمیدهد، کودک دچار اضطراب میشود.

✳️در نخستین مرحله ی دلبستگی، از تولد تا هشت هفتگی، کودکان سر خود را به طرف مادر بر می گردانند، به طرف صدای مادر می‌روند و حرکات منظمی در پاسخ به صدای مادر انجام میدهند.

✳️در دومین مرحله ی دلبستگی، از هشت هفتگی تا شش ماهگی، کودکان به یک یا چند نفر از افراد محیط خود دل بسته میشوند.

✳️و در مرحله ی سوم، از شش تا ۲۴ ماهگی، کودک وقتی از والد یا مراقب خود جدا میشود، گریه می کند و سایر پیامهای حاکی از رنج و ناراحتی را از خود نشان می دهد.

✳️نحوه تعامل مادر با کودکش در دوره ی دلبستگی، تاثیر چشمگیری بر رفتار فعلی و آتی کودک دارد؛ پاسخ‌دهی توأم با حساسیت به نشانه های نوزاد، نظیر در آغوش گرفتن کودکی که در حال گریه کردن است، به جای آنکه موجب تقویت رفتار گریستن شود، باعث می‌شود که کودک در ماههای بعد کمتر گریه کند.

مطلب پیشنهادی  شش روش برای اینکه بدن و ذهن خود را در ایام شیوع ویروس کرونا سالم و قوی نگه دارید

✳️وقتی کودک پیامی برای مادر میفرستد، تماس بدنی نزدیک او با مادر باعث میشود که در حین رشد، به جای وابستگی و چسبندگی بیشتر با مادر، اتکاء به نفس بیشتری پیدا کند.

✳️غفلت، بی ثباتی و رفتار خشن و پرخاشگرانه از سوی والدین، باعث شکل گیری دلبستگی ناایمن در کودک میشود؛ که میتواند به صورت رفتارهایی مانند اجتناب کودک از تماس های نزدیک با دیگران، دودلی و اجتناب از نزدیک شدن به والدین درهنگام احساس تهدید، عدم شرکت در بازی های کاوشی، چسبیدن به والدین، و یا رفتارهای نامتناسب هنگام مواجهه با تهدید، خود را نشان دهد.

 

 

با مرکز روانشناسی بینش کرج  همراه شوید

👇👇👇

۰۲۶۳۴۴۱۷۵۶۷

۰۹۰۳۶۴۱۱۲۲۵

روانشناس خوب در کرج

مشاور خوب در کرج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.